Tricks til at få en stille og rolig konfirmationsfest

Som forældre kan det blive en stresset affære, når I skal holde konfirmationsfest for jeres barn. Her er nogle tricks til, hvordan I kan få en mere afslappet dag. 

Der er så mange forskellige ting, som du skal holde styr på, når du skal holde konfirmationsfest for dit barn. Det kan derfor være svært for dig at tage det stille og roligt til festen – selvom det faktisk er lige præcis det, som du gerne vil. Det er dog rigtig ærgerligt, da du så ikke kan være rigtigt tilstede på dit barns store dag. 

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at forberede dig godt på forhånd. På den måde er du sikker på, at det bliver en fest, hvor du kan være nærværende – og samtidig vide, at der er styr på tingene. 

Begynd at tale om festen i god tid

Først og fremmest er det en god ide, at I begynder at tale om konfirmationsfesten i god tid i forvejen. Det er med til at gøre, at I får afstemt forventningerne i familien. Til at starte med bør I forældre tale sammen om, hvad I overhovedet har råd til. Det er med til at gøre, at der ikke kommer til at være stress over pengene – og at I kan vise en fælles front over for jeres barn. Det er en god ide lige meget, om I er sammen eller skilt. 

Derefter bør I tage en snak med jeres barn om, hvad der kan lade sig gøre. Han eller hun har sikkert en række forventninger til, hvordan konfirmationsfesten skal være. Hvis I ikke kan indfri de forventninger, kan det være en god ide, at I bringer det på banen i god tid. Det er med til at give dit barn tid til at vænne sig til, hvordan det kommer til at være. 

Hold konfirmationsfesten ude i byen

Hvis du helt vil slippe for stress og bøvl til konfirmationsfesten, er det en god ide, at I holder den et andet sted end hjemme hos jer. Dermed kommer du ikke til at begynde at hjælpe i køkkenet eller tage dig af andre praktiske ting. Du kan bare nyde dagen sammen med din søn eller datter. 

Der er mange forskellige steder, hvor I har mulighed for at holde konfirmationen. Det kan for eksempel være på Club Riva i Rungsted Havn. Der har de stor erfaring med at skræddersy forskellige typer af fester. Det er med til at gøre, at I kan få det præcis, som I gerne vil have det. Læs mere om dem her. 

Husk, at dit barn er gammelt nok til at hjælpe til

Når dit barn skal konfirmeres, er det første vigtige skridt i forhold til at træde ind i de voksnes rækker. Du må derfor endelig ikke glemme at lade ham eller hende hjælpe dig så meget som muligt. Det er med til at gøre, at du ikke står med hele ansvaret. 

Din søn eller datter har helt sikkert en masse meninger om, hvordan dagen skal være. Du kan derfor lade ham eller hende træffe både store og mindre beslutninger – husk selvfølgelig bare at aftale et budget på forhånd.

Se mere på Junkbusters.dk.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *