Tips til hvordan du kan spare penge på madbudgettet

Det gælder for stort set alle danskere, at mad er blandt de poster, hvor man lægger flest penge hver uge. Det skyldes at det er de færreste, der tænker økonomisk, når de handler ind. I stedet er de primært styret af sult og deres lyst her og nu, hvorfor man ikke får tænkt sig grundigt om.

Det betyder, at man bruger unødvendigt mange penge på mad hver uge eller hver dag. Heldigvis er der masser af hjælp at hente her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for forskellige tips til, hvordan du kan spare penge på madbudgettet. 

Led efter tilbud og undgå de mange impulskøb

Det er først og fremmest en rigtig god idé at begynde at blive bedre til at lede efter tilbud. Der findes forskellige apps, hvor du kan få et hurtigt og nemt overblik over de mange tilbud, som supermarkederne har.

Dog bør du tænke over, at du udelukkende køber de varer, du alligevel havde tænkt dig, at du skulle have. I forlængelse af dette skal du stoppe med at impulskøbe. Det kan du for eksempel undgå ved at begynde at lave ugentlige indkøbslister og så kun handle ind til det, der står på den seddel. 

Lav store portioner så du har mange rester

Hvis du gerne vil spare på madbudgettet, er det ydermere en god idé at handle stort ind, så du kan lave store portioner. Skal du eksempelvis lave lasagne eller pasta med kødsovs så lav en dobbeltportion, så du har mad til flere dage.

Den ekstra portion kan du med fordel medbringe som madpakke på arbejdet eller i skolen, så du ikke bliver fristet af den lækre mad i kantinen. Det er uden tvivl noget, der vil resultere i, at du sparer mange penge på dit madbudget. 

Spar masser af penge ved at lave madplaner

Der er mange, der har succes med at lave madplaner, hvor de sætter sig ned søndag aften og laver en samlet og grundig plan for, hvad man skal spise den kommende uge. I den forbindelse kan du også vælge at investere i en måltidskasse, da der følger madplaner med måltidskasser, og på den måde slipper du således for selv at skulle finde på spændende og sunde retter hver eneste dag. Der er i dag mange leverandører af de populære måltidskasser, og du kan derfor både vælge at spise vegetarisk, vegansk og økologisk. 

Husk indkøbsnettet når du skal handle ind

Når det kommer til at spare på madbudgettet, handler det også om at tænke i de lidt mindre løsninger. Det kan for eksempel være, at du begynder at medbringe et indkøbsnet hver eneste gang, at du handler ind.

Der er rigtig mange, for hvem dette er en selvfølge, men der er stadig nogle, der glemmer det, og som derfor køber flere plastikposer ved hver eneste indkøbstur. Det er naturligvis ikke særligt økonomisk, og det er desuden rigtig skidt for miljøet. Derfor bør du investere i et indkøbsnet, da der på den måde er flere hundrede kroner at spare hvert eneste år. 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *