Ting du altid bør have i bilen

Det er altid bedst at du er forberedt, når du begiver dig ud i verdenen i din bil. Både indenfor landets grænser, men også når du kører til udlandet. Her er der nogle god råd til, hvad du altid bør have med i bilen.

Vær forberedt, hvis uheldet er ude

Der er nogle ting, der altid bør være i din bil. Det kan både være af praktiske årsager, men det kan også være sikkerhedsmæssige årsager. For eksempel er det vigtigt, at du altid kan finde din registreringsattest og andre relevante dokumenter frem, hvis der bliver nødvendigt. Det er også en god idé at have instruktionsbogen med i bilen. Hvis uheldet er ude, kan du finde vigtige oplysninger i denne bog.

Skal du til udlandet, så tag også rejseforsikringspolice, ansvarsforsikring (grønt kort) og kaskoforsikring (rødt kort) med. Udover pas og dit gule sygesikringskort samt kørekort, naturligvis.

Du bør også altid have en advarselstrekant i bagagerummet. Hvis der er motorproblemer, kan du ende med at holde et farligt og upraktisk sted. Det kan f.eks. være på motorvejen. Den skal placeres mindst 50 m foran bilen, for at advare andre billister på en normal landevej. Mindst 100 m foran på motorvejen. Her er det også en god idé at have en gul vest liggende i bagagerummet. Den kan du tage på, så du er synlig på vejen, mens hjælpen er på vej. I nogle EU-lande skal der være veste til alle passagerer i bilen.

Hvis du ikke allerede har styr på autohjælp, så bør du overveje det. Du kan hurtigt ende i en uheldig eller presset situation, og her er det en stor fordel med autohjælp.

Kom hurtigt videre med det rigtige udstyr i bilen

Det er også praktisk at have en isskraber og en skovl med, mest af alt i vintermånederne. Det kan begynde at sne pludseligt, og så er det en fordel at have udstyret på plads. Hvis du sidder fast i en snestorm, og der er lang udsigt til hjælp, er det vigtigt at have et varmt tæppe i bilen også.

Apropos uheld, så er det ligeledes værd at have en førstehjælpskasse. Igen er der nogle lande, hvor dette er lovpligtigt. Det er en praktisk ting at have ved hånden, hvis du får brug for et plaster eller for at behandle mindre skader på farten. Du kan endda vælge at have en brandslukker i bilen. Den skal være nem at komme til, så du kan handle hurtigt, hvis der opstår en nødsituation.

Du går ikke galt i byen med et fysisk kort. Selv om vi i dag bruger teknologi til vejvisning, så kan teknologi svigte os. Her kan et fysisk kort afværge en mindre katastrofe. Hvis der er mulighed for det, bør du også have et reservehjul med. Hvis ikke, så i det mindste et lappesæt. Så kan du komme videre efter en punktering.

Hvis du gerne vil have flere praktiske oplysninger og gode råd som bilejer, så kan du tage et kig på artiklerne på denne hjemmeside.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *