Spar penge i hverdagen med disse 3 råd

Har du fundet en ny dyr ting som du gerne vil købe eller ønsker du blot at være i stand til at spare lidt flere penge op i hverdagen? I så fald er der en lang række af gode råd som du kan tage til dig og bruge til at få mere råderum i økonomien og i sidste ende undgå at skulle lave søgningen lån penge online og tage det første og det bedste tilbud. Disse inkluderer alt lige fra små ting som du kan ændre i hverdagen til mere fundamentale elementer som du kan ændre i din økonomi. I denne artikel fremhæver vi 3 gode råd, der kan hjælpe dig til at spare flere penge i hverdagen.

Økonomi-tjek

Første skridt på vejen mod en bedre økonomi er at lave et status-tjek over den nuværende situation. Dette gøres helt konkret ved at se tilbage på dine kontoudtog fra de seneste 3-6 måneder. Kategoriser nu de forskellige udgifter i bedste luksusfælden-stil. Dette er ensbetydende med at opdele udgifter i forskellige kategorier som husleje, gæld, mad, opsparing og diverse.

Denne øvelse vil for langt de fleste også afsløre et par ubehagelige overraskelser, hvor man rent faktisk bruger langt flere penge end man troede på udgifter under bestemte kategorier. Særligt diverse-posten har det med at være langt højere end forventet.

Hvad skaber værdi for dig?

Det næste skridt på vejen mod en bedre økonomi er at tage stilling til, hvilke kategorier og hvilke typer af forbrug, der skaber værdi for dig i hverdagen. Der er ikke nogen som siger, at man nødvendigvis skal spare mange penge op hver måned. Man må gerne bruge penge, men man skal sørge for, at de bruges på ting, som også skaber værdi for netop dig. Herefter kan man således spare penge om som man ikke skal bruge lige nu, så man senere slipper for eksempelvis at søge på lån 1000 og betale høje renter på dette lån. Ofte er det forholdsvis let for folk at se tilbage på tidligere udgifter og sige ”det skulle jeg nok ikke have brugt penge på”.

Budget

Med udgangspunkt i kategoriseringen af udgiftsposterne, samt evalueringen af, hvad der skaber værdi for netop dig, er det nu tid til at lave et fremadrettet månedligt budget. Sæt dig et mål for, hvor stort et beløb du gerne vil spare op eller have mere til at dække de udgifter som du ikke tidligere har haft råd til. Sørg for at skære de udgifter væk, som ikke gør dig gladere i hverdagen og fokusér i stedet på de ting som du kan mærke er med til at give dig et smil på læben. Eksempelvis den månedlige biograftur eller den årlige rejse sydpå.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *