Spar på energien med en ny varmepumpe

Hvis du ønsker at spare på energiforbruget i dit hus, skal du helt sikkert overveje at anskaffe dig en varmepumpe. Du kan således spare på energien, hvad enten du opvarmer dit hjem med naturgas, el eller olie. Det har gjort varmepumper utroligt populære, og det er i visse tilfælde muligt at få økonomisk tilskud til indkøb af en varmepumpe.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter kort sagt, den energi der er i den måde du opvarmer dit hus på. Det betyder, at den tager varmen fra f.eks. jord eller luft udefra, og flytter denne energi til f.eks. vandvarmeren, radiatoren eller gulvvarmen.

På trods af det hedder en varmepumpe, kan en varmepumpe bruges til meget mere end opvarmning. På en varm sommerdag, kan den føre den varme luft ud, og få kold luft ind, og om vinteren tager den varm luft ind, og fører det kolde luft ud. Dette er særdeles effektivt, og du sparer i den grad på energien med en varmepumpe. På https://varmepumpe-guide.dk kan du desuden blive klogere på, hvordan og hvor meget du kan spare ved skiftet til en varmepumpe og hvilken model du bør vælge.

Sådan forbedrer du din varmepumpes effektivitet

En varmepumpe kan give dig store årlige energibesparelse, men for at få mest ud af varmepumpen, skal du optimere dit hjem. Her er en liste over ting, der vil give dig større energibesparelser, og sørge for at din varmepumpe yder optimalt.

  • Effektiv isolering af loftet og vægge.
  • Tilføjelse af tætsluttende liste rundt om døre og omkring af vinduer.
  • Sørg for at alle kryberum og loftsrum er godt isoleret.

Programmerbare termostater kan øge varmepumpes resultater

Det kan kun anbefales at du benytter programmerbare termostater, for at få de bedste resultater med din varmepumpe. En af de mange positive ting en programmerbar termostat kan hjælpe med, er automatisk at sænke temperaturen om natten i de køligere måneder og hæve den i de varmere måneder samt justere temperaturen, mens du er væk.

På den måde kan programmerbare termostater kan spare dig 10 procent om året på dine energiregninger. Bliv klogere på energioptimering på Bedrebyg.dk og find anden god information og råd – hvor du bl.a. også finder god viden om varmepumper.

Lidt gode råd om varmepumper

Køb kun en varmepumpe med energimærket. Det kan kun anbefales at du køber en varmepumpe med energimærket, da dette sikrer du få en varmepumpe med høj miljøstandard, og som er energibesparende

installere ikke varmepumpen selv. Selvom det kan virke fristende at installere selv, kan dette bestemt ikke anbefales. Du skal derimod vælge en installatør, der er certificeret til at installere varmepumper.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

Det er naturligvis vigtigt at du vedligeholder din varmepumpe. Der er nogle helt enkle ting du kan gøre for at holde din varmepumpe ren og dermed sørge for den kører helt som den skal.

  • Hold øje med luftfiltre. Det anbefales at du en gang om måneden kontrollerer luftfiltre i varmepumpen, og ser om filtrene har brug for at blive udskiftet eller rengjort.
  • Sørg for der ikke kommer sne og is ind i varmepumpen. Det er meget vigtigt at du holder din varmepumpe helt fri for nedbør, særligt omkring siderne og bunden.
Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *