Foto Pexels

Sådan gør du scuba diving til din kommende sport

Sponsoreret indhold

Scuba diving er en sjov, spændende og livsbekræftende sport, som både unge og voksne kan dyrke. Du bestemmer selv, om det skal være herhjemme eller under udenlandske himmelstrøg, du vil opleve livet under vandet.

Før du kaster dig ud i sporten, skal du have styr på både teknik, sikkerhed og ikke mindst udstyr.

Lær mere om scuba dykning

“Scuba” står for “Self Contained Underwater Breathing Apparatus”, og det er en populær vandsport blandt mænd og kvinder, som elsker vand og eventyr. Det er kendetegnende for scuba dykning, at du som dykker selv medbringer din egen luftforsyning i højtryksflasker. Flaskerne indeholder atmosfærisk luft, som er komprimeret, og på flasken sidder der en såkaldt lungeautomat, der sørger for, at du får luft under vandet takket være omgivelsernes tryk.

Du skal have et certifikat, før du må dykke med scuba teknikken. Det kan du få herhjemme, eller du kan tage dit kursus i udlandet. På kurset lærer du om regler og teknikker, så du kan bevæge dig sikkert i vand med dit udstyr. Du kan tilmelde dig kurset online hos en webshop, som også specialiserer sig i udstyr til dykning.

Tilmeld dig sommer- eller vinterkursus online

Det er en individuel vurdering, om du skal tilmelde dig scuba kusus i sommer- eller vinterperioden. Har du planer om at dykke herhjemme hele året, kan det være en fordel at tage dit kursus i vinterhalvåret, hvor du lærer at begå dig i vandet med dit udstyr, når det er køligt udenfor.

Forventer du, at du kommer til at dykke med veninden, rejsemakkeren eller kæresten på skønne ferier i sydens sol, kan det være sommerkurset, der er det rette valg for dig. Når du har gennemført dit kursus, får du lov til at kunne dykke ned til et bestemt niveau under vand.

Køb det bedste udstyr hos en specialiseret webshop

Ét er at have taget sit kursus, så du får undervisning af erfarne dykkere i at befinde dig under vand og håndtere dit udstyr. Noget andet og ligeså vigtigt er det, at du får købt det bedste udstyr til din kommende vandsport. Der skal bruge forskelligt udstyr til scuba diving, herunder:

  • Svømmedragt
  • Blybælte
  • Maske
  • Snorkel
  • Finner
  • Luftflaske
  • Regularetorsæt
  • Buoyancy Control Device (også kendt som BCD)

Du skal først og fremmest købe en svømmedragt, der matcher dine fysiske mål, og som tilgodeser dine fysiologiske behov. Hvilken type dragt du skal vælge, afhænger også af klima og omgivelser. Jo varmere vand du dykker i, jo mindre isolerende bør din dragt være.

Det kan være en praktisk fordel at købe dit udstyr hos samme forhandler, som også tilbyder scuba kursus. På dén måde kan du få personlig vejledning til at købe det bedste udstyr, og du kan komme godt og sikkert i gang med dit nye sport.

 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *