Sådan får du lynhurtigt internet i hele hjemmet

Nogle mennesker hader det, andre bruger det hele tiden, men ingen af os kan undvære det. Her er der naturligvis tale om den gode internetforbindelse, der gør os alle i stand til at holde kontakten, spille morsomme spil og arbejde til den lyse morgen.

Langt de fleste danske hjem har en internetforbindelse, men det er langt fra alle, der udnytter den til fulde. Der er f.eks. ofte steder i huset, hvor forbindelsen ikke er helt optimal, ligesom hastigheden kan svinge meget alt afhængig af, hvor mange der bruger internettet på samme tid. Disse små irritationsmomenter kan undgås ved hjælp af simple tricks, der ikke behøver at koste en formue.

Investér i en ny router

Det trådløse netværk er for mange blevet en helt naturlig ting, der mere eller mindre kommer af sig selv, men faktum er dog, at det ikke er let at få det fulde ud af en trådløs forbindelse. Dette gælder særligt i de hjem, hvor routeren har tæsket sig gennem mange års intensivt internetforbrug uden at få en eneste pause – din gamle internetven har det hårdere, end du tror.

Hvis du derfor synes, at din internetforbindelse halter til tider, så kan en ny router virkelig gøre underværker i selv de mindste hjem. En ny router er lig med masser af power, ligesom du får de nyeste internetstandarder med i hatten. Du kan med andre ord begynde at få den maksimale hastighed ud af din internetforbindelse – til glæde for både børn og voksne!

Overvej, om signalet skal forstærkes

I mange moderne hjem består væggene af tykt beton, der er fyldt med isolering. Dette er godt for mange ting, men det er rigtig skidt for en trådløs forbindelse, der sjældent kan finde vej gennem de tykke vægge. Herudover kan signalet hurtigt blive ustabilt over større afstande, hvorfor større huse vil have problemer med manglende signal til tider.

Disse problemer behøver ikke at være dyre at fixe, da selv en billig WiFi-forstærker er med til at øge signalstyrken i hele huset. Ofte behøver du kun én enkelt forstærker, der således dækker de hjørner af huset, hvor signalet har svært ved at komme frem. Dermed burde du i fremtiden være fri for brok fra husets andre medlemmer, hvis du forstærker signalet undervejs.

Undersøg, om du får den hastighed, du betaler for

Langt de fleste selskaber er gode til at levere den hastighed, som de lover dig, men der er ind imellem tilfælde, hvor den, på papiret, gode forbindelse langt fra lever op til det, selskaberne lover. Derfor bør du mindst en gang hvert kvartal tjekke din internethastighed efter i sømmene for at se, om der skulle være sket ændringer i positiv eller negativ retning.

Der findes masser af forskellige hastighedstest til internetforbindelser på nettet, og de er i langt de fleste tilfælde til at stole på. Dette kræver blot, at du kører dem et par gange, hvorefter tallene bør være klare for enhver. Hvis du faktisk får, hvad du betaler for, men alligevel er utilfreds med hastigheden, så kan det være, at du skal skifte til en anden udbyder eller en større hastighedspakke.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *