Gør dette når bilens forrude skal udskiftes

Hvis forruden har fået revner, eller hvis der er opstået et stenslag, så er det vigtigt, at du får forruden udskiftet eller repareret. Er der først opstået stenslag i forruden, kan det udvikle sig til revner. Hvis der er revner i forruden, så kan de sprede sig til resten af ruden.

Dette kan være farligt for dig som chauffør, dine passagerer og dine medtrafikanter. For det første kan revner og stenslag i forruden hæmme udsynet gennem ruden, så det bliver sværere at orientere sig i trafikken. For det andet udgør den intakte forrude en vigtig del af bilens kontruktion og skaber stabilitet, når bilen kører. Hvis der er revner eller stenslag i forruden, bør det derfor ordnes så hurtigt som muligt!

Hvis der er stenslag i ruden, så bør du sikre dig, at der ikke kommer vand eller snavs i bruddet. Du bør dække fordybningen med et stykke tape eller endda et klistermærke. Hvis diameteren på stenslaget er mere end 15 mm, så skal forruden skiftes. Det samme gælder, hvis stenslaget sidder 50 mm fra kanten af forruden. Hvis der er revner i forruden, så skal hele forruden som udgangspunkt skiftes.

Hvad koster det at få udskiftet bilens forrude?

Når du skal have udført skift af forrude på bilen, så er det altid en god idé lige at søge på nettet efter en billig forrudemontør. Derved kan du hurtigt få en ide om den ny forrude pris. Du kan regne med at skulle slippe et par tusinde kroner som minimum for at få udskiftet forruden på din bil.

Prisen på skift af forrude afhænger typisk af, hvilken model af bil du har, samt hvordan du ønsker forruden udskiftet. Skal montøren komme hjem til dig eller forbi din arbejdsplads, så er det naturligvis dyrere. Til gengæld kan du dog spare tid. Alternativt kan du altid selv køre bilen på værksted for dit forrude køb, hvilket er billigere.

Det billigste forruden skift er således et, hvor du selv bringer bilen til værkstedet. Ved først at orientere dig lidt på internettet og ringe lidt rundt kan du hurtigt finde frem til det billigste forrude skift.

Hvem er bedst til at skifte forruden eller reparere stenslaget?

Hvis du skal reparere et stenslag, så kan du faktisk købe et særligt gør-det-selv kit til formålet på internettet. Dette er klart det billigste, du kan gøre. Et sådant gør-det-selv sæt koster typisk blot under 100 kr. Ofte er det dog bedst at få en rutineret fagmand til at gøre arbejdet for dig, så du er sikker på, at det bliver gjort korrekt.

Hvis hele ruden skal skiftes, så kan det anbefales, at du opsøger en specialiseret autorudemontør. Dette er en virksomhed, som er fuldt ud specialiseret i at skifte ruder på biler. Dansk Bilglass er et godt sted at starte. Dette firma har filialer over hele landet, så du altid hurtigt kan få skiftet forruden, hvis uheldet er ude. Et andet godt sted at få dette arbejde udført er hos Carglass, som også er specialiseret i at udskifte autoruder.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *