Få styr på økonomien i det nye år

Vi er nu godt inde i 2019, og med et nyt år følger der ofte nogle konkrete mål, som du har sat for dig selv. Det kan være, at du vil leve et sundere 2019, at du gerne vil have en bolig, eller økonomien skal have lidt mere luft i det nye år. Men hvordan får du helt præcist godt styr på din økonomi uden at skulle gå på kompromis med kaffeaftaler og gode måltider? Vi guider dig igennem et 2019, hvor du får helt tjek på din økonomi uden at mangle noget. 

Kig forsikringerne igennem

Alt afhængig af, hvor du er i dit liv, og hvad du har af store ejendele, så er du forsikret på forskellige måder. Er du studerende, så vil du som oftest været forsikret ved indbo, ulykke og rejser. Til gengæld ændrer din situation sig, hver gang dit liv får en tilføjelse eller ændres. Får du for eksempel en bil, er det nødvendigt med en bilforsikring, og får du en hund, er det lovpligtligt med en hundeforsikring. I 2019 skal du få kigget alle dine forsikringer godt igennem og foretage et såkaldt forsikringstjek. 

Det lyder omstændeligt med et forsikringstjek, men det kan faktisk tage dig bare få minutter at gøre det. Du skal tjekke dine forsikringer igennem og se på de tal, der står nederst på din regning. Dernæst skal du prøve at anvende de forskellige søgemaskiner på nettet til at give dig et overslag på en pris fra andre forsikringsselskaber. På den måde kan du hurtigt få en fornemmelse af, om du betaler for meget for dine forsikringer. 

Planlæg din uge

En anden måde, du kan sætte skub i din økonomi i 2019, er ved at planlægge dine måltider hver eneste uge. Her laver du en madplan, der tager udgangspunkt i de råvarer, du allerede har i køleskabet samt de aktuelle tilbud, du finder i dit supermarked. Brug lidt ekstra tid på at handle ind hver uge for så i stedet for at spare pengene.

Faktisk kan du spare mellem 50-200 kroner om ugen på at lave en madplan, og dette er sågar per person. Så frem med tilbudsaviserne og kuglepennen. Du kan finde et væld af forskellig inspiration og opskrifter på nettet til din madlavning, så du også får mulighed for at udfordre dig selv med retter, du aldrig har lavet før. 

Pas på dit forbrug

En stor synder hos mange danskere er vores forbrug. Når vi taler om forbrug, handler det ikke om faste udgifter og dagligvarer, men om alt det andet. Det kan være shopping, cafébesøg eller kaffeaftaler. Der skal være plads til det hele, men du skal huske, at alt skal være med måde. Der findes nemlig andre måder at gøre det på.

Først og fremmest bør du rydde op i din garderobe for at se, hvad du egentlig mangler. Vurdér altid, om du virkelig har brug for at købe noget nyt, og hvis du har, så se på de billigere alternativer, inden du smider 600 kroner efter en ny bluse. Også cafébesøgene kan reduceres, hvis du laver en frokost derhjemme i stedet for. Dette er både billigere, men også ofte langt mere hyggeligt for begge parter. Nyd en ekstra flaske vin og en skøn frokost, og så kan du have god samvittighed bagefter. 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *