Er det tid til at skrotte din gamle bil?

Hvornår er det egentlig tid til at sende bilen til ophugning? Hvis du spørger forskellige steder på internettet, får du typisk også forskellige svar. Dog kan du godt regne med, at en god bil i mellemprisklassen kan køre omkring 300.000 km, før det er tid til at udskifte den. Hvis du ellers har passet godt på din bil gennem årene, så kan det være, at den stadig kan køre lidt længere endnu.

Hvis du har været flink til at sende bilen til årlige eftersyn, kan den nok holde lidt længere. Derudover skal du også have sørget for regelmæssige oliecheck og i øvrigt at have holdt antallet af koldstarter til et minimum. Du bør også have sørget for at køre motoren ordentlig varm, før du presser bilen op i høj fart.

Hvis du har gjort disse ting gennem hele bilens levetid, kan du måske presse yderligere 50.000 km ud af den. Du vil dog typisk kunne se, at det er tid til at skifte bilen, når omkostningerne til reparationer og diverse checks overstiger omkostningerne til en ny bil!

Skrot din gamle bil og modtag skrotningspræmien

Hvis din gamle bil er fra efter 30. juni 2000, vil du altid være sikret en skrotningspræmie, når du sender den til autoophugning. Dette beløb er på 2200 kr. Skrotningspræmien er en måde for Staten at skabe incitament for folk til at skrotte deres gamle biler på. Dette er primært ad hensyn til miljøet, folks sundhed og sikkerheden på vejene i øvrigt.

Hvis din bil er fra før 30. juni 2000, så kan du ikke modtage nogen skrotningspræmie, når du afleverer bilen hos en autoophugger. Dog vil du altid kunne aflevere bilen til ophugning gratis. Du skal altid betale 250 kr for at få autoophuggeren til at udarbejde en skrotningsattest for dig. Samtidig skal du også altid have bilens indregistrering med dig, når bilen skal skrottes.

Når du skrotter bilen, skal dette gøres forsvarligt og miljørigtigt. Hvis du sender bilen til skrotning hos en autoriseret autoophugger, kan du være sikker på, at han er miljøgodkendt. Dette er din garanti for, at bilen bliver ophugget på en forsvarlig og miljørigtig måde. Et eksempel på en sådan virksomhed er Autoophuggeren.dk. Her vil du altid kunne få råd og vejledning omkring skrotningen af din gamle bil.

Lad din bil indgå i handlen, når du køber en ny

En attraktiv måde at komme af med din gamle bil på er ved at lade den indgå i handlen, når du køber en ny. Herved vil du typisk kunne opnå nedslag i den samlede pris på helt op til 15.000 kr. Hvis du alligevel skal have en ny bil til at erstatte den gamle, så er dette klart at foretrække fremfor skrotningspræmien!

Skrotning af og handel med biler starter typisk på internettet. Du vil derfor altid kunne lave noget brugbar research online. Derved kan du let finde ud af, hvad de bedste muligheder for dig er, når du skal skrotte din bil.

Hvis det virker uoverskuelig på internettet så glem ikke, at du altid kan ringe og tage en snak med bilforhandleren. Du kan også stille alle de spørgsmål, du måtte have, i et forum om biler online. Herved kan du hurtigt opnå den viden, du søger, om at ophugge din gamle bil og finde en ny!

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *