Værd at vide om ejerskifteforsikringer

Dette indhold er sponsoreret

Uanset om man vil købe eller sælge en bolig, så er det værd at vide, hvad en ejerskifteforsikring er, da den kan give et godt sikkerhedsnet. Hvis du vil vide mere om, hvordan en ejerskifteforsikring kan sikre dig i forbindelse med huskøb, så læs med her.

Hvad er en ejerskifteforsikring, og hvordan fungerer den?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der går ind og dækker de ubekendte og skjulte skader, der måtte dukke op i forbindelse med en bolighandel. Det vil sige, at hvis du køber en bolig, og der dukker skader, fejl og mangler op efterfølgende, som ikke er blevet udbedret inden boligsalget, så dækker ejerskifteforsikringen udgifterne til udbedringen af disse skader, fejl og mangler. Derudover, så dækker en ejerskifteforsikring også over advokatomkostningerne, hvis sagen skulle ende i retten.

Endelig, så dækker forsikringen typisk skader på tag, vinduer og facader samt på installationer af varme, vand og el. Forsikringen dækker dog ikke altid skader på inventar og lignende. Ejerskifteforsikringen tegnes typisk af den person, der køber boligen, men det er muligt, også at tegne den som sælger. Forsikringsperioden løber typisk i 5-10 år fra overtagelsesdatoen.

Hvordan vælger man den rigtige ejerskifteforsikring?

Når man skal have en ejerskifteforsikring er det vigtigt, at man vælger den rigtige. Der er nemlig stor forskel på ejerskifteforsikringer, og derfor kan det være en god idé, at gøre sig nogle overvejelser om, hvad éns behov er, og ikke bare købe den første den bedste.
En af de ting, som man bør tage i betragtning er, hvor lang tid huset har stået tomt. Hvis huset har stået tomt i mere end 5 år, så kan det være svært at få en ejerskifteforsikring, da der ofte er en øget risiko for, at der er sket skader på huset i løbet af de år. Et tomt hus, som ikke vedligeholdes jævnligt, får typisk flere skader og ældes hurtigere, hvilket betyder at prisen på ejerskifteforsikringen kan være højere.
Herudover skal man også være opmærksom på, om huset har haft nogle skader tidligere. Hvis huset har haft alvorlige skader som fx skader i fundamentet, så kan det potentielt også være svært at få tegnet en ejerskifteforsikring

.En ejerskifteforsikring er altså en god idé at have, hvis man gerne vil undgå alle de problemer og bekymringer, der kan opstå i forbindelse med en bolighandel, og som kan gøre det til en rigtig dyr handel, hvis der skulle dukke ubekendte og skjulte, skader, fejl og mangler op.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *