Vær en bevidst forbruger, når du køber tøj

Annoncørbetalt indhold

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi står midt i en klimakrise. Planeten bliver presset fra flere sider, og derfor er det også tid til at tænke i alternativer. Det gælder blandt andet, når du skal købe tøj.

Tekstilindustrien er nemlig én af de industrier, der er mest miljøforurenende. Derfor er det også på tide, at vi som mennesker begynder at have en anden tilgang til tøj og andre tekstiler. Læs mere om, hvad du kan gøre som forbruger i det følgende.

Start med dine egne vaner

Hvis du gerne vil være en del af den grønne omstilling og nedbringe forureningen af jorden, er det nemmest at starte med dig selv. Du styrer nemlig selv, hvad du gør – og ikke gør. I forhold til tøj bør du derfor starte med kun at købe tøj, som du kan bruge i længere tid.

Én af grunden til, at tøjindustrien er så forurenende, skyldes faktisk, at meget tøj slet ikke bliver brugt. I stedet brænder nogle tøjfirmaer deres resterende lager, og nogle forbrugere smider bare deres overskydende tøj ud.

Derfor bør du helt klart starte med at være mere bevidst, når du køber tøj.

Køb klassisk tøj frem for modetøj

Moden ændrer sig hele tiden, og derfor har nogle tøjfirmaer også flere årlige kollektioner. Men hvis du gerne vil nedbringe forureningen, bør du i stedet begynde at købe tøj, der kan klare sig i flere sæsoner.

Det gør du blandt andet ved at vælge mere klassisk tøj frem for modetøj. På den måde er tøjet ikke kun egnet til én sæson, men kan anvendes i årrække.

Ligesådan bør du også kun købe tøj af høj kvalitet. Det giver dig nemlig mulighed for at anvende tøjet igen og igen, indtil det bliver helt slidt ned.

Køb tøj, der er bæredygtigt

Når du køber tøj, bør du sikre dig, at både materialerne såvel som produktionsformerne er bæredygtige. Det sikrer du dig bedst ved at kigge efter tøj, der har modtaget eksterne certificeringer for dets bæredygtighed.

Det gælder blandt andet tøj fra NorthOrganic. Her har eksterne organisationer underkastet tøjet og dets produktionsformer en grundig undersøgelse, før begge dele bliver blåstemplet.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *