Tips til at reducere dit stressniveau

Under denne tid med corona og karantæne har mange mennesker oplevet et højt niveau af stress, mens vi oplevede at vores verden blev vendt op og ned. Man kunne kun se på, mens grænserne om os lukkede, og man skulle være enormt omstillingsparat, efterhånden som institutioner, arbejdspladser og butikker lukkede. Desuden skulle vi leve med frygten om, at enten vi eller vores kære kunne gå hen og blive syge.

Der er desværre rigtigt mange mennesker, der allerede lever med angst og stress i dagligdagen, men for endnu flere mennesker blev dette en ny og uvelkommen oplevelse, som vi måske må leve med i et stykke tid. Derfor er det også vigtigt, at vi lærer at håndtere den stress, så vi kan bruge den i denne, men også fremtidige hårde situationer, der måtte opstå.

Sørg for at få dig rørt

Et af de bedste midler mod stress er at få rørt din krop. Hvis du har adgang til at gøre det udenfor, så er det naturligvis endnu bedre, da du får mulighed for frisk luft. Du kan selv bestemme dig for, om du er mest til yoga– eller HIIT-træning – eller måske endda bare lange gåture – men så længe du får dig rørt, så er du allerede godt på vej.

Tag en dyb indånding

Meditation er en helt fantastisk måde at blive jordnær på igen. Der findes mange apps til din telefon, der kan hjælpe med det, eller du kan finde mange gratis guidede meditationer på blandt andet YouTube. Her kan du også finde masser af gør-det-selv-kanaler, hvis det er mere dig. Hvis du ikke er meget for meditation, så kan det i stedet være en god idé at læne sig tilbage med lukkede øjne og musik i ørerne, eller måske du helst vil hoppe op i din yndlingsstol og læse en god bog.

Naturlige hjælpemidler

For nogle kan det være nødvendigt eller hjælpsomt med naturlige hjælpemidler, der beroliger kroppen og sindet i sådanne tider. Nogle af de mest populære af eksempelvis urten baldrian eller CBD-olier udvundet fra hampeplanten. Med den sidstnævnte skal du dog sikre dig, at CBD udvindes på forsvarlig vis og bliver testet af tredjepart som set på www.cibdolcbd.dk. Det er utroligt vigtigt for at undgå eventuelle bivirkninger.

Hold dig fra visse substanser

Vi ved alle, at overdrevent forbrug af alkohol, koffein og nikotin kan have en effekt på vores overordnede velvære, men det er faktisk ekstra vigtigt, at du holder dig fra disse ting, hvis du gerne vil undgå ekstra stress. Selvom du måske kan føle, at du har det bedre efter et par glas, så udløser det store mængder af serotonin i hjernen og i tiden efterfølgende forstærke din følelse af depression. For både nikotin og koffein gælder det, at de kan direkte påvirke dit blodtryk, angst og hjertebanken, der desuden kan give dig søvnbesvær og andre problemer. 

Hold forbindelsen: Tal med venner og familie

Til sidst, men ikke mindst er det altid godt at holde kontakt med tætte venner og familie. Det gælder ikke kun under karantæne – det er nemlig altid utroligt vigtigt at få snakket med dem, du holder af, når du går igennem svære tider og være i stand til at bede om hjælp om nødvendigt. Desuden er det også en god måde at holde dig beskæftiget på, når dagene kan virke ekstra tunge. Fællesskab er vigtigt.

 

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *