Sommerens store sportsbegivenheder – en guide

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren er lige rundt hjørnet, og det betyder, at der venter mange spændende sportsbegivenheder. Hvis du elsker sport, så skal du helt sikkert følge med i nogle af disse store begivenheder. Her er en guide til de største og mest spændende sportsbegivenheder i sommeren 2022.

Wimbledon-mesterskaberne

Wimbledon-mesterskaberne 2022 afholdes fra 27. juni til 10. juli 2022 på All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon i London. Det bliver den 135. udgave af Wimbledon-turneringen. Wimbledon-mesterskaberne er en af de ældste og mest prestigefyldte tennisbegivenheder i verden. Bookmakerne er allerede klar med favoritterne, så man kan allerede nu begynde at forberede sine Wimbledon odds, hvis man er til det. Turneringen spilles udendørs på græs og gør tuneringen meget unik. Mesterskaberne består af herresingle, damesingle, herredouble, damedouble samt mixed double-turneringer. Wimbledon-mesterskaberne blev grundlagt i 1877 og er dermed den ældste af de fire Grand Slam-tennisturneringer.

Sommerens racerløb og cykelløb

Ud over det store tennisstævne er der også mange racer- og cykelløb, der løber af stablen sommerhalvåret. De mest kendte cykelløb er Tour de France, Vuelta a España og Giro d’Italia. I år finder Tour de France sted fra 1. juli til 24. juli, hvor 1., 2. og 3. juli køres i Danmark. Vuelta a España afholdes fra den 19. august til 11. september og Giro d’Italia fandt sted fra 6. maj til 29. maj. VM i cykling afholdes desuden den 18. til 25. september i den australske by Wollongong i New South Wales. Af racerløb afholdes det populære Le Mans den 11. til 12. juni i Frankrig, og derudover afholdes der mange andre mindre løb i både Danmark og udlandet.

Fodbold- og håndboldstævner

Danmark kommer desuden til at deltage i en række fodbold- og håndboldstævner i 2022. Over sommeren skal det danske kvindelandshold eksempelvis spille fodbold-EM i England den 6. til 31. juli og er i pulje med Tyskland, Finland og Spanien. Herrelandholdet skal også i aktion, når Nations League løber af stablen den 3. juni til 25. september. Her skal de møde Frankrig, Kroatien og Østrig. Senere på året afholdes EM i kvindehåndbold fra den 4. til 20. november, ligesom der den 21. november til 18. december afholdes Fodbold-VM i Qatar. Der afholdes desuden VM i badminton den 21. til 28. august.

Der er altså mange spændende sportsbegivenheder over sommeren, som bare venter på at løbe af stablen. Det er altid spændende at følge med i de store sportsbegivenheder, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *