Sådan får du den bedste oplevelse i udlandet som udvekslingsstudent

Inden du tager af sted som udvekslingsstudent, er det naturligt at være nervøs over, hvordan det kommer til at gå. Her kommer vi med gode råd til, hvordan du selv kan arbejde for, at du får et godt ophold. 

Skal du snart af sted som udvekslingsstudent, er du helt sikkert spændt på, hvordan det kommer til at gå. Hvordan vil det være at være væk fra venner og familie i længere tid ad gangen? Og hvordan bliver det, når du skal begå dig på et helt andet sprog? 

Vi har samlet nogle gode råd til dig om, hvordan du kan få den bedst mulige oplevelse som udvekslingsstudent i udlandet. Vi har hentet inspiration hos organisationen Into Highschool, der hvert år sender mange unge af sted på udveksling til en lang række forskellige steder i verden. Du kan læse mere om dem her. 

Vær åben over for andre

Når du tager af sted som udvekslingsstudent, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at være åben for at møde andre mennesker. Du kommer til et land, hvor du ikke kender nogen i forvejen og skal både til at lære din værtsfamilie og en masse skolekammerater at kende. 

Det er ikke til at vide, hvem der ender med at blive dine venner. Derfor er det vigtigt, at du er åben over for alle. Når du møder alle med en positiv holdning, vil det være langt nemmere for dig at bygge en ny bekendtskabskreds op. 

Kast dig ud i at tale sproget

Når du er på udveksling, vil det også altid være til et land, hvor du ikke kan forvente, at de taler dansk. Måske er du god til sproget i forvejen. Måske skal du først til at lære det, når du ankommer til dit værtsland. Lige meget hvad er det vigtigt, at du kaster dig ud i at tale sproget så meget som muligt. 

Måske er du bange for, at du kommer til at gøre dig selv til grin. Det er dog netop, når du gør dig selv til grin og bare prøver sproget af, at du bliver god til at tale det. Derfor bør du tale lige så meget, som det er muligt.  

Tag både store, små og anderledes oplevelser med

Mange gange tager du af sted på udveksling med nogle ideer om, hvilke oplevelser der venter dig. Måske er der en seværdighed, du bare skal se, en madret du bare skal smage, eller lignende. Det er rigtig fint, at du går efter at udleve de oplevelser og forventninger, men de må ikke komme til at skygge for de andre oplevelser. Mange gange får du små og anderledes oplevelser, der kommer til at være mindst lige så betydningsfulde. 

I mange lande er de for eksempel langt mere troende, end vi er her i Danmark. Det betyder, at kirken er en langt mere aktiv del af deres liv. Selvom det måske ikke siger dig noget at tage i kirke, bør du alligevel være åben over for det. 

Når du er af sted som udvekslingsstudent, handler det derfor først og fremmest om, at du er åben både over for nye mennesker og oplevelser, og at du kaster dig ud i at tale sproget. Når du gør det, vil det øge dine muligheder for at godt ophold markant.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *