Hold øje med symptomer og gå straks i gang med behandling

Annoncørbetalt indhold

Det er altid hyggeligt at være mange samlet, men når man går op og ned ad hinanden, vil der altid være en lille risiko for at blive smittet med en influenza eller noget andet. Men sådan skal man ikke tænke, da man skal få så meget ud af livet som muligt. På efterskoler, skoler, festivaler og andre steder, hvor unge mennesker er samlet og i tæt kontakt, kan der være en chance for at få fnat. Fnat kommer ofte i epidemier.

 

Alle kan blive smittet

Fnat er meget smitsom, men det er ikke farligt. Fnat smitter ved tæt og længerevarende kontakt. Det er en mide, som bevæger sig langsomt, men ofte vil den ikke kunne smitte via korte kram eller håndtryk. Hvis der er fnatudbrud f.eks. på en efterskole, skal man være varsom, da den smitter ved tæt kontakt i længere tid. Fnat har været forbundet med en seksuelt overført sygdom, men det er den ikke længere. Det kan også være, at man tror fnat er forbundet med dårlig hygiejne, men det er den ikke. Alle i samfundet kan blive ramt af fnat, hvis man er på det forkerte sted og i længerevarende kontakt med en person, som er smittet med fnat.

 

En smitte der er svær at kontrollere

Hvis ens barn er blevet smittet med fnat i skolen, ses det ofte, at fnatten bliver taget med hjem, hvor resten af familien bliver smittet. Det skyldes, at man først begynder at opleve de første symptomer efter 3 uger, efter man er blevet smittet. Det er lang tid, og det betyder også, at fnat kan være svær at kontrollere, da symptomerne er længe undervejs, og man kan derfor nå at smitte mange mennesker på sin vej. Fnat går desværre ikke væk af sig selv, og det kræver derfor behandling.

 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *