Hjertevarme ting, du kan gøre for en syg

Har vi sygdom tæt ind på livet, hvor en vi har kær går igennem en svær og hård tid, kan det være svært at være pårørende. Ofte må man bare stå til og se på, mens mange ting er ude af ens kontrol. Det kan være særdeles frustrerende, hvor man ikke ved, hvad man skal gøre.

Dog er der små ting i hverdagen, som du kan gøre. Disse ting viser den syge, at du tænker på personen. Det varmer helt ind hjertet, når andre gør noget for én, og derfor bør du ikke tøve med at gøre noget godt for andre. 

Ofte rækker ord ikke nok, og det er svært at sætte de helt rigtige ord på situationen. Her kan hjertevarme gerninger ligeledes være lige præcis det, der skal til. Få idéer til, hvad du kan gøre her. 

Giv en lille eller stor gave til vedkommende

At modtage gaver varmer altid. Det behøver hverken at være en stor eller dyr gave, for at du kan gøre den anden person glad. Ofte er det især personlige gaver, der varmer mest. Her er der virkelig lagt tanker i gaven, som viser, at man tænker på vedkommende. 

Køb en lækker morgenkåbe, en varmende lysestage, en smuk halskæde, en personlig gavekurv, et gavekort til favoritbutikken, en ny trøje, en behagelig nakkepude, udfordrende krydsord eller bløde håndklæder.

Du kan også være kreativ og give noget personligt. Her kan du f.eks. bage lækkert hjemmebag, plukke blomster fra en mark, sætte billeder i ramme eller skrive et kærligt brev, hvor du fortæller, hvor meget du holder af personen. Mulighederne er uendelige med forskellige prisklasser, og derfor kan en gave gives i ethvert budget. Få flere gaveidéer her. 

Giv massage eller bestil en professionel massør

Som syg bruger kroppen oceaner af mængder energi på at holde kroppen i gang. Derudover må den syge ofte bruge flere timer i sengen, på sofaen eller i lænestolen. Dette kan mærkes på kroppen, hvor ømme muskler, hold i nakken og smerter i ryggen langt fra er sjældne. Her kan du også prøve med kosttilskud med cdb-olie, da dette kan afhjælpe smerter.

Kender du den syge yderst godt, kan du tilbyde at give en omgang massage i ny og næ. Det kan f.eks. være massage i hovedbunden, nakken, skuldrene, benene eller fødderne – alt efter, hvor den syge har ondt. Det kan virke som en grænseoverskridende gestus, men der er ingen tvivl om, at det vil gøre underværker for den anden.

Er det for grænseoverskridende at give massagen selv, kan du bestille tid hos en professionel massør. Mange massører tilbyder at give massage i private hjem, hvilket er ideelt, hvis den syge har svært ved at komme ud af hjemmet.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *