Gør din ryg en tjeneste – køb en god kontorstol

Det er vigtigt, at du vælger den rette kontorstol til din krop, da det er med til at skåne både din ryg, skuldre og nakke for de skader, der ellers kan komme ved, at du sidder ned i mange timer hver dag. 

Når du sidder ned i længere tid hver dag, er det vigtigt, at du sørger for, at du har en god kontorstol at sidde på. Stolen er nemlig afgørende for, at du ikke får skader på skuldrene, nakken eller ryggen. Har du ikke en ordentlig kontorstol på dit arbejde, eller sidder du ofte derhjemme og arbejder, er det derfor vigtigt, at du finder en, der kan give dig den rette støtte – det behøver ikke at koste mange penge.

Hvis du ser på udgifterne til en kontorstol sammenlignet med udgifterne til en dårlig ryg, nakke eller skulder, vil beløbet være helt ubetydeligt lille. Dels vil der ved en skade være omkostninger til kiropraktor eller fysioterapeut, dels kan det være, at du ikke kan komme på arbejde og af den grund mister penge. 

Derudover vil det også hæmme dig i dit private liv, så du ikke kan være lige så meget for din familie, ikke kan dyrke din hobby og ikke kan dyrke motion. Derfor er det vigtigt, at du bruger penge og tid på at vælge den helt rigtige kontorstol. 

Sådan vælger du den rette kontorstol

Der er ikke to kroppe, der er ens. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge en stol, der passer til dig. Det kan være fristende at vælge den, som din kollega er glad for, men det er ikke sikkert, at jeres arbejdsgange er ens, og derfor ikke sikkert, at den samme stol vil være det rette for dig. 

Hvis du har et job, hvor du ofte skal rejse dig op, er det vigtigt, at du nemt kan komme op af stolen. I det tilfælde kan du vælge en mindre stol, hvor du ikke sidder så langt inde på sædet. 

Sidder du omvendt ned i længere tid ad gangen, bør du vælge en stol, der kan støtte dig godt, og det må derfor godt være lidt sværere for dig at komme op af den. 

Active sitting passer til stenaldermenneskets krop

Selvom vores samfund har udviklet sig utrolig meget siden stenalderen, har vores kroppe det ikke. Vores kroppe er skabt til at være i bevægelse hele tiden, når vi er på jagt efter mad, reparerer værktøjer og går fra boplads til boplads. 

Den nyeste trend inden for kontorstole er derfor active sitting stole. Det er stole, der er tilpasset til, at du hele tiden kan bevæge dig en lille smule. Du kan blive ved med at flytte lidt på dig, så du kan gøre det mere bekvemt at sidde ned. 

Det er for eksempel ved, at sædet kan vippe både fremad, bagud og til siderne. Når du kan vippe til siderne, giver det dig mulighed for at holde lænden og ryggen rank, selvom du vrider i hofterne. Du kan læse mere om kontorstole med active sitting her. 

Når du skal vælge en kontorstol, er det altså langt fra lige gyldigt, hvilken form for stol du vælger. Det gør en kæmpe forskel for din krop, at du får valgt den rette.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *