Formel 1 odds – spil på den populære sport

Sponsoreret indhold

Formel 1 er en af de mest populære sportsgrene herhjemme. Selv om vi i den kommende sæson må undvære Kevin Magnussen i F1-feltet, er der store forventninger til motorsportens kongeklasse. Vi kommer i denne artikel omkring Formel 1 odds, og forklarer dig hvordan du kan spille med. Der er nemlig intet mindre end en revolution i gang, når det kommer til Formel 1 og betting.

Hvor står Formel 1 i Danmark uden Kevin Magnussen?
Det er naturligvis et stort tab for danske motorsportsfans, medier og tv-kanaler, at den danske racerkører Kevin Magnussen ikke deltager i Formel 1-cirkusset i den kommende sæson. Efter syv sæsoner med et sæde i fuldblodsklassen, er den populære dansker nu at finde i den mindre profilerede WeatherTech SportsCar Championship-serie i USA, afholdt af IMSA. Danske Formel 1-fans kan dermed se frem til en sæson uden dansk islæt, og spørgsmålet er om løbsserien kan bevare den store popularitet herhjemme?

I de senere år har mediegruppen NENT satset stort på Formel 1 med en omfattende og imponerende dækning på Viasat-kanalerne. Det samme kan man sige om medier som Ekstra Bladet og BT. Selv den mindste historie om Kevin Magnussen har fået mediedækning, og disse medier skal nu genopfinde deres F1-dækning. I Holland har Formel 1 opnået kæmpepopularitet udelukkende pga. Max Verstappen, så der er ingen tvivl om at enkeltpersoner kan have massiv indflydelse på sportens popularitet.

Det bliver ikke specielt vanskeligt for medierne, at finde nye måder at vinkle dækningen på. Der sker hele tiden en masse i Formel 1, og mon ikke at en god del af danskerne også er en smule trætte af at høre om Haas’ evindelige problemer? Man kan sige meget om den danske F1-dækning, men overvejende positiv har den ikke været.

Formel 1 – en global succes
Ved første øjekast kan man måske foranlediges til at tro, at Formel 1 er inde i lidt af en krise, men det er ikke sagen. Til trods for at den globale pandemi ødelagde store dele af sidste sæson, er løbsseriens popularitet større end nogensinde. Selv Mercedes’ syv mesterskaber på stribe – heraf de seneste fire mesterskaber til britiske Lewis Hamilton – vokser interessen for motorsportens kongeklasse stadig set med globale briller. Dels har sporten vundet mere indpas i nye markeder (bl.a. USA, Kina og dele af Melleøsten), og dels har man formået at tiltrække flere fans via nye digitale platforme.

Faktisk har sportens største udfordring ift. global vækst været aftalerne med tv-kanalerne. På flere markeder har man solgt tv-rettighederne til betalingskanaler, og det afskærer desværre en stor målgruppe fra at kunne følge sporten. Det er et scenario, som man bl.a. har oplevet på det britiske marked, hvor Formel 1 historisk set altid har været utroligt populær. Selv om Hamilton pt. dominerer sporten stort, er interessen i UK faktisk dalende i de seneste par sæsoner.

Tiltag som ”Formula 1: Drive to Survive” på streamingtjenesten Netflix skal klart ses som et strategisk træk fra ejeren af løbsserien Liberty Media. De har naturligvis gjort sig en masse tanker om hvordan de kan tiltrække og beholde nye og yngre seere.   

Data åbner op for et hav af muligheder
Formel 1 er en højteknologisk sport, og brugen af data er naturligvis altafgørende for de deltagende teams. Denne data benyttes i stigende grad også af medier og spiludbydere, og det skaber en masse nye muligheder for sidstnævnte gruppe. Ved hjælp af data kan spiludbyderne nemlig tilbyde helt nye odds-varianter specielt ift. live betting.

De fleste Formel 1-fans ved, at det værste der kan ske i et løb er, at en af favoritterne stikker af fra feltet tidligt i et løb. Så er det oftest kun en safety car, som kan redde spændingen. Med dugfrisk live-data kan spiludbyderne tilbyde et hav af alternative spilvarianter, uagtet hvordan det går i løbet. Man kan nu spille på hurtigste omgang i løbet, hvem kører omgang 37 i hurtigste tid, vindermargin, bedste bil på super soft dæk, hvem klarer sektion 4 på banen bedst, omgangs-H2H, hurtigste pitstop, hvem kører flest omgange på dækkene osv. Formel 1 er på mange måder enhver statistiknørds våde drøm.

Der er groft sagt ingen grænser for hvor mange forskellige typer Formel 1 odds spiludbyderne kan udbyde. Eftersom de har data på alt, kan algoritmerne i løbet af et splitsekund ”compile” nye og spændende odds. Det er klart en forbedring af et produkt, som med betting-øjne historisk set har været ret statisk.

Hvor finder man de bedste Formel 1 odds?
Formel 1 mangler til trods for den store popularitet måske lige det sidste i at blive en decideret favorit blandt spillefugle. I flere lande er spil på Formel 1 ganske populært, og ovenstående muligheder for nye spilvarianter bør gøre sporten mere underholdende og tilgængelig til et bredere publikum.

Motorsportens kongeklasse er uhyggelig populær i bl.a. England og Tyskland, så spiludbydere med fokus på disse lande satser naturligvis stort på sporten og de nye muligheder. Alle spiludbydere tilbyder i dag live betting på Formel 1, men det er langt fra alle, der har et lige godt produkt.

Vi vil gerne slå et slag for en spillebørs, som typisk tilbyder et ganske fremragende udvalg af Formel 1 odds. På en spillebørs spiller du imod andre spillere, og således tager spiludbyderen ingen risiko. Det betyder, at de kan facilitere ganske mange spilvarianter, som de øvrige spiludbydere ikke kan eller tør udbyde. Flere af de nye væddemålsvarianter kan opfattes som ganske svære at forstå for den menige F1-fan, men de kan også være med til at gøre sporten til en ægte ”bet and watch”-sport som f.eks. fodbold.

Til trods for at spiludbyderne har adgang til masser af data, så er udvalget af odds og markeder stadig overvejende begrænset hos den gennemsnitlige spiludbyder. Vi vil helt sikkert se en ændring i de kommende år, men hvem der tager de første spadestik er naturligvis svært at sige. Det kan anbefales at tjekke en række spiludbydere ud, hvis du har lyst til at spille på Formel 1. Kun på den måde kan du se hvilke, der har netop de odds-varianter som du finder interessante.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *