Få hjælp fra en advokat til auktionsskødet

Annoncørbetalt indhold

Hver eneste dag sælges og købes der boliger i det ganske danske land. Af og til sker det under omstændigheder, hvor boligen har været på tvangsauktion. Hvis du står og er køber af en sådan bolig, der har været på tvangsauktion, som du så har budt på og købt, så kan du oprette et auktionsskøde. Men hvad betyder det, og hvem kan hjælpe dig? Læs med og bliv klogere.

Auktionsskøde – hvad er det?

Auktionsskødet kan blive oprettet efter anmodning fra køber, altså dig eller jer. Det er som nævnt et skøde, der vedrører bolig købt på tvangsauktion. Til forskel fra et almindeligt skøde skal et auktionsskøde udstedes af Fogedretten. Ellers er dokumentet som det også er ved køb af bolig på almindelige vilkår, og dokumentation for, at du nu er ejer af ejendommen. Der er nogle udgifter forbundet med oprettelsen af skødet, herunder en auktionsafgift til staten og selvfølgelig auktionsbuddet. Det kan være en jungle at finde rundt i selv, og så kan det også være super rart at have en dygtig boligadvokat ved sin side. 

Hvorfor vælge en boligadvokat?

Skødet skal tinglyses digitalt, og det kan en boligadvokat hjælpe med. Ved et auktionsskøde skal du også indhente samtykkeerklæringer fra blandt andre panthavere, som så skal sendes til Fogedretten, og det kan være tidskrævende, at skulle gøre selv. Det kan være svært at forstå processen og alle elementerne selv, så det kan være meget fornuftigt, at drage nytte af professionelle boligadvokater, der har prøvet det hele mange gange før. Kort sagt vil det tit kunne betale sig, når man tænker på, hvor komplekst det er, at skulle sætte sig ind i. Med en boligadvokat ved man, at tingene foregår på den rigtige måde til gunst for dig.

Bør du overveje et transportsskøde?

Et transportsskøde kan man også oprette for en bolig købt på auktion. Hvis du eller I overvejer, at købe huset for at sælge det videre efter kort tid, så kan det være fordelagtigt, at få et transportskøde frem for et auktionsskøde. På den måde sparer du en tinglysningsafgift, da du så kun betaler en gang frem for to gange. Transportsskødet dækker over, at du kan transportere adkomsten over til en anden part. Således bliver auktionsskødet overflødig, da det er den nye køber efter jer, som skal stå for det, idet vedkommende også overtager ejendomsretten. Transportsskødet skal ikke tinglyses. Også ved oprettelse af et transportskøde kan en boligadvokat være ganske behjælpelig.

 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *