Er du ved at blive gammel og har brug for støtte i hverdagen?

Så læs med og få overblik over de hjælpemidler, der får livet i hjemmet, dine indkøb i supermarkedet og gåturen til at forløbe nemmere. 

Der kan være mange ting, du får brug for at investere i, når du bliver ældre. Kroppen ændrer sig og meget af det, der før føltes som en selvfølgelighed rent fysisk, kan blive en udfordring. Men der findes heldigvis produkter, som kan give dig den støtte i hverdagen, du har brug for. Er du eksempelvis begyndt at lide at ufrivillig vandladning? Det er ikke rart at konstatere, men samtidig er du ikke alene – der er mange, der står med dén udfordring. Heldigvis findes der voksenbleer på markedet til dig, der ikke vil bekymre dig om pludselig vandladning, når du ikke befinder dig på et toilet. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, før du køber voksenbleer. Størrelsen skal passe. Bleen skal sidde ordentligt og hverken være for stor eller lille. Du skal desuden tænke over sugeevne alt efter, hvor meget eller hvor lidt du tisser og hvor ofte. Der findes desuden bleer, der er designet til mænd og bleer, der er designet til kvinder. 

Og hvad med dine indkøbsture? 

Har du brug for nem opbevaring af dine varer, så du ikke behøver at bruge for mange kræfter på at slæbe tunge poser hjem fra supermarkedet? Så kunne det være, du skal investere i en indkøbstrolley. Trolleyen findes alle mulige farver og varianter, og du kan selv vælge, hvor meget plads der skal være i den til opbevaring og hvor robust den skal være. Prisen afhænger selvfølgelig af den slags ting. Nogle indkøbstrolley´er har flere rum, andre har plads til et net foran tasken. Det kan være en god ide, at din trolley er nem at løfte op ad trapper, hvis du bor i en opgang uden elevator. Samtidig bør du overveje, hvilken type stativ der skal være på trolley´en. 

Er du gangbesværet?

Når du bliver ældre, går du nok ikke lige så ubesværet, som du gjorde, da du var ung. Det kan være, du har brug for en rollator. En rollator er den oplagte løsning for mange ældre, der gerne vil blive ved med at bevæge sig frit, men har brug for fysisk støtte. Der findes mange typer af rollatorer, og der en del ting, du bør forholde dig til, så du investerer i lige netop dén rollator, der passer bedst til dig. Hvordan kører rollatoren? Hvor store hjul har du brug for? Det er vigtigt, at den har det rette greb og føles rigtig for dig at holde fast i. Du kan få rollatorer, der kan holde på en bakke til din mad, og du kan få rollatorer, som kan pakkes sammen, så de ikke fylder meget mere end en sportstaske. Det kan også være, du ikke har andre krav, end at den blot skal kunne bring dig fra det ene sted til det andet. Prisen afhænger alle de faktorer.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *