En osteopat kan hjælpe dig af med hovedpine og migræne

Annoncørbetalt indhold

Det anslås, at otte ud af ti danskere har haft hovedpine det seneste år, mens hver tredje på et tidspunkt i deres liv har søgt hjælp grundet hovedpine eller migræne.

Omkring 20% af danskernes sygefravær skyldes smerter i hovedet, og derfor er det et hyppigt problem, som desværre rammer mange danskere.

Hvis du er en af dem, der lider af migræne eller hovedpine, kan en osteopat hjælpe dig af med smerterne og give dig et fuldt funktionelt liv tilbage.

Mange forskellige typer af hovedpine

For at få den rette behandling er det vigtigt at lokalisere, hvilken type hovedpine du har. Du kan have ondt i både for- og baghoved samt tindingerne, og smerten kan være forskellig.

En osteopat vil først lokalisere, hvilken type hovedpine du døjer med. Det kan blandt andet være:

  • Spændingshovedpine
  • Migræne
  • Nakkehovedpine
  • Hormonrelateret hovedpine
  • Graviditetshovedpine

En osteopat vil kigge på din krop som helhed og lokalisere din type af hovedpine og finde ud af, hvordan den er opstået.

Migræne – få hjælp af en osteopat

Migræne er en kraftig og meget smertefuld type af hovedpine, som kan vare i minutter, timer eller dage. I forbindelse med et migræneanfald kan der også forekomme kvalme og opkast.

En osteopat kan hjælpe dig af med dine migræneanfald ved at lokalisere migrænen. Det sker ved at undersøge alle systemer, inden der kan stilles en diagnose. Derefter vil osteopaten fokusere på at opnå et holdbart resultat ved at have et helhedsorienteret fokus.

Ofte vil der være brug for genoptræning hos en fysioterapeut, der har speciale i hovedpine og migræne.

Gode råd til forebyggelse af migræne

Du kan selv forebygge din migræne, og derfor har vi samlet gode råd, der kan have en effekt.

Det er vigtigt at nævne, at alle forløb er individuelle, men du kan med stor sandsynlighed drage nytte af følgende tips.

Sørg for at få nok søvn

Lider du af migræne, kan migrænen have bedre forudsætninger, hvis du sover for lidt. Det skyldes, at for lidt søvn nedsætter kroppens heling og forstyrrer blodsystemet.

Sørg for at sove mindst otte timer hver nat og find gerne ind i et fast døgnrytme.

Skriv ned når du har hovedpine

Det kan være, du finder et mønster i din migræne og kan finde faktorer, der påvirker den i både negativ og positiv retning.

Disse observationer kan også være gavnlige, når en osteopat eller anden fagperson skal lokalisere, hvilken type hovedpine du har. Måske er det ikke migræne.

Undgå stress

Der er mange gode grunde til at undgå stress, og en af dem er, at stress påvirker din hovedpine negativt. Stress øger blodtrykket, og det gør din hovedpine værre. Sørg for at slappe af.

 

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *