Det skete i fodboldåret 2018

Det er ikke gået stille for sig i fodboldåret 2018, hvor der i den grad har været livlige kampe, nye stjerner og meget andet på programmet. Artiklen kigger lidt nærmere på, hvad de største højdepunkter har været i år, og hvad det har haft af betydning. Du kan godt begynde at glæde dig. 

For alle dem, som elsker fodbold, er der mere i det end bare selve spillet på banen. Det er også fascinerende at snakke i timevis om spillere, kampe, mål og trænere, fordi der sker så meget udenfor banen, man også følger med i. Derfor får du nu et lille overblik over fodboldåret 2018. 

VM

Den absolut største begivenhed i 2018 var naturligvis VM-slutrunden. Der er tale om den største sportsbegivenhed i verden, og det betyder selvfølgelig også, at det er det største, når man kun snakker om fodbold. Det blev et VM, som rent organisatorisk blev afholdt rigtig godt, selvom mange forinden havde haft sine bange anelser angående Rusland som værtsland. 

Afstandene var da også voldsomme, og sommetider skulle fans rejse hele døgn for at komme til kampe i gruppespillet. Det gjaldt ikke helt de danske fans, som dog alligevel skulle på nogle lange rejser til kampene. Heldigvis gik det jo ganske fornuftigt, og de danske drenge klarede sig videre til ottendedelsfinalen, hvor Kroatien desværre efter en straffesparkskonkurrence blev endestationen. 

Særligt målmand Kasper Schmeichel stod en stor turnering, og han er da også blevet bredt anerkendt for sine præstationer rundt i verden. 

Kigger vi lidt væk fra Danmark, så blev det et VM, hvor flere nationer shinede, imens andre skuffede. Frankrig blev til sidst en fortjent vinder, og selv med et ungt hold hos de blå var de andre nationer aldrig rigtig i nærheden. Tættest kom Kroatien, som spillede en fantastisk slutrunde, men som måtte lade sig overgive til Frankrig i finalen. 

Tyskland, de forsvarende verdensmestre fra VM i Brasilien, blev den nok største taber ved VM i Rusland. Selvom man med nød og næppe slog Sverige i anden gruppekamp, endte de alligevel med at ryge ud efter et nederlag mod upåagtede Sydkorea. Selv samme Sverige nåede i øvrigt helt til kvartfinalen, hvilket var et meget flot resultat af vores svenske naboer. 

Champions League

Der skete selvfølgelig også andre ting i fodboldåret 2018. Champions League turneringen blev ganske spektakulær med mange flotte mål, blandt andet to berømte saksespark, og så var der drama til det sidste, da Real Madrid tog sejren over Liverpool i finalen. En finale, som netop mest vil blive husket for drama, målmandsdrop, en skade til Liverpools stjerne og det fantastiske saksesparksmål, som afgjorde kampen. 

VAR

Det er svært at tale om fodbold i 2018 uden lige at nævne VAR. Det teknologiske system blev en del af VM, hvor dommerne altså kunne gense en situation og gøre dommen om, hvis de så noget nyt på TV-skærmen. En teknologi, som i høj grad er blevet diskuteret, og som fortsat vil blive det fremover. Nogle er vilde med det, mens andre mener, det tager charmen fra spillet. 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *