De fem største sportspræstationer i 2018

Vi har netop taget hul på anden halvdel af december måned, og derfor må det efterhånden være på sin plads med et tilbageblik på ’sportsåret, der gik’. Hvilke atleter formåede for alvor at sætte Danmark på verdenslandkortet i 2018?

Som du kan se nedenfor, er der et par rigtigt store cykelresultater i blandt. Kan Jakob Fuglsang følge op på det og sensationelt vinde Tour de France i 2019? Så er der pt. odds 125, men odds kan ændre sig. Spillet finder du blandt andet hos Rød25/bet25.

Caroline Wozniacki – Danmarks helt store tennisdarling

Caroline Wozniacki leverede et af årets helt store højdepunkter, da hun besejrede alle sine modstandere og triumferede (for første gang i karrieren, og som den første danske nogensinde) ved Grand Slam-turneringen i Australian Open. Det så ellers meget sort ud for danskeren, da hun allerede i anden runde var bagud med 5-1 40-15 mod det kroatiske stjerneskud Jana Fett, men på et episk comeback lykkedes det for Miss Sunshine at spille sig ud af kattepinen. Siden løftede Caroline Wozniacki sit niveau betragteligt, og i finalen besejrede hun ingen ringere end den aktuelle verdensetter Simona Halep.

Pernille Harder – Årets spiller i Europa

Mens Caroline Wozniacki har brilleret på tennisbanen, har Pernille Harder imponeret på fodboldbanen. Den 26-årige Wolfsburg-profil præsterede i 2018 at blive UEFA-kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Europa, og i kølvandet på Ballon d’Or-ceremonien i Frankrig vurderede avisen The Guardian faktisk, at danskeren (som her blev nr. 2) reelt var verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Du har nok bemærket, at Pernille Harder er en profil på det danske landshold – men hendes internationale klubpræstationer i 2018 er det, der i særdeleshed har været i særklasse.

Michael Valgren – Vinderen af Amstel Gold Race

Har du hørt om cykelløbet Amstel Gold Race? Den hollandske klassiker er et af de mest prestigefulde endagsløb i moderne cykelsport, og d. 15. april formåede ingen ringere end Michael Valgren at cykle sig hele vejen til toppen af podiet foran Roman Kreuziger og Enrico Gasparotto. Amstel Gold Race-sejren er 26-årige Michael Valgrens hidtil største bedrift på den tohjulede.

Lars Eller – Nøglerolle på holdet, der vandt Stanley Cup

Som den første dansker nogensinde lykkedes det for 29-årige Lars Eller at vinde det eftertragtede Stanley Cup-trofæ med sit ishockeyhold Washington Capitals. Danskeren spillede en nøglerolle i den afgørende kamp, da han blev matchvinder med sin forløsende scoring til 4-3 i kamp nr. 5 i finaleserien.

Magnus Cort – Etapesejr i Tour de France

Det er ikke hver dag, at vi ser danske etapevindere i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Men det gjorde vi altså i år, da den 25-årige bornholmer Magnus Cort, i øvrigt akkompagneret af føromtalte Michael Valgren, sprintede sig til sejren foran udbrud-kollegaerne Ion Izagirre og Bauke Mollema på løbets 15. etape fra Millau til Carcassonne.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *