Cykelfeberen er over os

Foråret er for alvor kommet og det er på tide at trække jernhesten ud af stalden, så man kan nyde det frie liv på vejene! Uanset om du er sportscykel-entusiast eller den praktiske cykelelsker, der cykler til job og studie, så lokker vejene hvert forår med kilometervis af gode timer med den frie blæst om ørerne og solstråler i øjnene.

Det kan dog være alt andet end et strålende syn, der møder dig, når blikket falder på din trofaste cykel: Rust, flosset sadel og store og små skavanker, som gør den daglige tur lidt mere sur end den behøver at være.

Men måske passer din cykels type bare ikke til dine præferencer og udfordringer? Cykler du til dagligt rundt i en by med mange stigninger fx i fjordbyer som Århus og Kolding? Eller måske har du brug for helt nye udfordringer i din cykeltræning på landevejene?

Opgradering fra bycyklen

Bycyklen er genial til flade og korte strækninger, hvor du undervejs kan transportere indkøb og unger på bagagebæreren! Men vil du allerhelst hurtigt fra A til B, og er der strækninger med stigninger, så er det hul i hovedet. Bycyklens stel er tungt og har utilstrækkelige gear.

Derfor giver det bedre mening med en semi-sporty model med let stel og udvendige gear, som du kan skifte på et millisekund. Og du behøver skam ikke sidde umage foroverbøjet i en smal Tour de France-sadel, da du sagtens kan tilpasse cyklen med en komfortabel sadel. En elcykel er også en god investering, hvis du cykler mere end 10 km hver vej eller har problemer med fx knæ – de kan dog være lidt af en udbetaling, så undersøg privatlån her.

Fra lige landevej til skovens skråninger

Er du erfaren landevejsrytter, kender du alt til det udstyr, som denne cykelsport kræver, og du har helt sikkert både skilt din cykel ad og sat den sammen igen – mange gange! Men man kan opleve at køre fast i sin sport, fordi man netop har været omkring alle sider af den. Eller éns krop kan have behov for nye udfordringer i træningen.

Hvorfor ikke prøve anden gren af cykelsporten i år, hvor du kommer i kontakt med naturens elementer i langt mere ekstrem fysisk grad? Lav research i cyclocross og gravelbikes – du vil helt sikkert blive inspireret! Du kan ofte finde sportscykler til salg i rigtig brugt god stand, som kræver at du slår til hurtigt, så der kan et kviklån være et fornuftigt valg.

Vi håber du får blod på tanden efter nye cykeltyper, som kan bringe forfriskende forår og fornyet energi ind i pedalkraften.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *