Alt hvad du skal vide om at låne penge i dag

Penge – eller manglen på samme – kan være en ting i hverdagen, der forårsager rigtig meget stress og dårlig stemning. Det er sådan en ærgerlig følelse ikke at have råd til at gøre det, der gør dig glad.  Derfor er det smart, at du faktisk bare kan låne dig til penge, hvis du mangler dem! 

Lån penge i dag

Hvis du står og mangler penge lige her og nu, er der faktisk en nem løsning. Lån i dag penge hos online lånudbydere, hvor du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvordan din situation ser ud i forhold til lån. Du kan for eksempel overveje at tage et mikrolån. 

At lånet hedder et mikrolån betyder faktisk bare, at du kan låne disse penge og få dem udbetalt allerede i dag. Du kan finde lister online, hvor mange forskellige mikrolån sammenlignes, og hvor du dermed kan finde noget, der passer til din egen situation.

Hos L’easy Minilån kan du for eksempel låne mellem fem tusind og femten tusind kroner med en løbetid på 365 til 1095 dage. Det svarer altså til en løbetid på mellem et og 3 år. Lånets ÅOP ligger på mellem 15,89-33,50% og du skal minimum være tyve år gammel, for at optage dette lån. 

Begreber indenfor lån

Hvis du er helt forvirret over begreber som løbetid og ÅOP, får du her en forklaring. 

Når der tales om løbetid i forbindelse med lån, menes der den periode, hvori du skal afdrage på lånet. Det betyder altså, at hvis lånet har en løbetid på fem år, skal du betale pengene, du har lånt, tilbage indenfor fem år. 

Hver gang du optager et lån bliver løbetiden aftalt på forhånd, så der ikke er forvirring omkring dette. 

ÅOP betyder årlige omkostninger i procenter. Det betyder, at ÅOP er den procentsats, der siger noget om hvad dit lån vil koste dig i procent for hvert år lånet er aktivt og inden for sin løbetid. Inde på https://viewer.ipaper.io/da-dk/laanekassen/ kan du blive sendt videre til vores hjemmeside, hvorpå du kan finde en masse god og brugbar viden om lån. På hjemmesiden finder du også gode forklaringer på de forskellige begreber indenfor lån. 

Det er nemlig meget vigtigt at sætte sig ind i dit lån og sørge for, at du er helt klar over, hvad det indebærer. 

Husk renterne

Når du optager et lån i dag er det også vigtigt at kigge på renterne. Renten er det gebyr, som der udover det beløb, du låner, skal betales tilbage til den, du låner af. Renten eksisterer, fordi låneudbyderne også skal kunne tjene penge ved at låne penge til folk. Det kan ikke betale sig for dem at låne penge ud, hvis de ikke får andet end det lånte beløb tilbage igen. De skal altså have det lånte beløb plus et ekstra beløb af låneren. 

Renten bliver opgjort i procent af det lånte beløb. Det forholder sig sådan, at jo længere tid du låner pengene, jo højere bliver renten. 

Der er også noget, der hedder rentes rente. Dette er et begreb, der dækker over stigningen i det lånte beløb. For hver gang du lægger renten oveni beløbet, stiger beløbet. Det vil sige, at for hver gang du skal udregne renten, vil beløbet være højere end den forrige gang, du udregnede det. 

Hvis du ikke betaler dit lån tilbage indenfor løbetiden, træder morarenten i kraft. Dette er en form for økonomisk undskyldning fra låneren til kreditoren for, at lånet ikke blev betalt tilbage til tiden. Derfor er det meget vigtigt at sørge for, at du kan betale dit lån tilbage til tiden.

Kategorier

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *